Galaktobureko – Plăcintă Cu Scorțișoară Și Cu Umplutură Cremoasă Așezată Între Foi De Plăcintă

Medie
Ieftin
Multă

Preparare

Jumătate din foile de plăcintă se așază în tavă. Se unge fiecare foaie cu unt topit. Frecăm gălbenușurile spumă cu 50 g de zahăr, apoi cu încă 50 g de zahăr se bat spumă albușurile. Aceste două compoziții vor fi amestecate cu grijă. Turnăm într-o oală lapte, frișcă lichidă și vanilie, după care adăugăm grișul. Când crema se ia de pe foc, adăugăm untul. Spuma de albuș se amestecă cu crema cu griș și se pune deoparte. Facem siropul din ingrediente și îl fierbem până scade la jumătate. Crema cu griș se toarnă peste foile de plăcintă și se acoperă cu un nou strat de foi de plăcintă. Se dă la cuptor, la 160 de grade, timp de 60-70 de minute. Când se scoate, se îmbibă cu sirop.

înapoi la listă