Galette cu mangold

Preparare

Pentru aluat amestecăm făina și untul, apoi frământăm cu sarea și cu oul. Se poate întinde imediat, dar este bine să se lase să se odihnească în frigider timp de 30 de minute.

Se pune la fiert în apă rece și se fierbe până când devine semidură, cu centrul încă ferm.

Tăiem tulpinile de mangold, le tocăm mărunt și începem să le rumenim într-o tigaie cu un amestec de unt și de ulei. Adăugăm usturoiul feliat subțire și rozmarinul tocat, iar când tulpinile s-au rumenit, adăugăm frunzele tocate. Se condimentează cu sare și cu piper și se sotează doar până când frunzele se înmoaie un pic. Dacă este necesar, adăugăm puțină apă fiartă pentru a înmuia mai repede frunzele. Când este gata și s-a răcit până la călduț, adăugăm şi brânza rasă.

Pe o hârtie de copt întindem aluatul la o grosime de trei milimetri, punem deasupra umplutura de mangold și așezăm deasupra cartofii noi tăiați felii. Se lasă o margine de trei-patru centimetri în jurul marginilor,

Împăturim marginile aluatului peste umplutură. Se unge ușor cu ou bătut, se presară cu migdale feliate și se coace în cuptorul preîncălzit timp de 35 de minute, până se rumeneşte.

înapoi la listă