TV Paprika Logo

Găluşte cu mac, cu căpşune şi cu smântână

Preparare

Fierbem cartofii, îi facem piure și îi lăsăm să se răcească. Adăugăm gălbenușurile, oul întreg, făina, sarea și grăsimea. Amestecăm și întindem aluatul până la o grosime de aproximativ un centimetru.
Tăiem în bucăți egale și le rulăm în formă de tăiței pe o planșetă presărată cu făină.
Le punem la fiert în apă clocotită cu sare.
Când se ridică la suprafață, le scurgem și le răcim imediat în apă rece. Apoi încălzim grăsimea de rață sau de gâscă într-o tigaie și prăjim tăițeii în ea.
Fierbem căpșunele cu zahărul și cu vinul până devin sirop, iar la final adăugăm reducţia de oțet balsamic.
Adăugăm zahărul pudră la smântână și aromatizăm cu coaja de lămâie.

înapoi la listă