Găluşte Somlói

Medie
Medie
Multă

Preparare

Se prepară aluatul de pişcoturi: se amestecă ingredientele, se împarte în trei porţii. Într-una nu se mai adaugă nimic, la cea de-a doua se adaugă pudră de cacao, iar la cea de-a treia, nuci măcinate. Se transferă în tăvi căptuşite cu hârtie pentru copt şi se pun unul după altul în cuptor, la 180 de grade, timp de 20-25 de minute. Între timp, se pune la fiert crema de vanilie: se pune la încălzit amestecul făcut cu lapte şi frişcă lichidă, ouăle se freacă cu zahăr, vanilie măcinată şi amidon. Se adaugă încet laptele fierbinte peste ouă şi se pune înapoi pe foc, pentru îngroşare. Se amestecă încontinuu. Pentru glazura de ciocolată, se amestecă pudra de cacao cu zahăr, se adaugă laptele fierbinte şi se mai adaugă puţină făină. Pentru siropul de zahăr, se fierbe zahărul cu apă şi cu rom. Ingredientele se pun în straturi într-un bol mare.

Fotograf: Katalin Sándor

înapoi la listă