Gelato alla crema (mousse) con zabaione

Preparare

Se pune laptele intr o oala si se adauga zaharul si galbenusul de ou

Si se bate compozitie cu telul

Adaugam vanilia

Se aduce tot la o temperatura de 85 de grade

Se trece compozitie prin sita

Se adauga gelatina

Si se pune la racit in bain marie cu gheata

Se pune 4 ore in frigider

Se monteza frisca si se adauga compozitie

Se pune in frigider

Se pune un bol cu gheata in freezer (ne va trebuii la sfarsit)

Punem jumatate de cantitate de zahar intr oala cu vinul

Trebuie sa topim zaharul max 30 de grade trebuie sa fie caldut

Punem un bol in bain marie cald

Punem galbenusuri de ou cu restul de zahar

Se pune o jumatate de compozitie de vin cu zahar in galbenusuri (asa se incalzeste compozitie)

Adaugam rapid restul de vin

Si amestecam cu telul pana e gata compozitie la 83 de grade sau cand vedem ca telul lasa dungi in compozitia

Acum recim in bolul cu gheata

Servim in farfurie adanca zabaione si asezam de asupra inghetata (homemade).

(Foto: Katalin Sándor)

înapoi la listă