Emisiune asociată:

De La Un Anotimp La Altul
1. sezon 10. parte
Preparare
Punem cartofii și dovleacul într-o tavă de copt și îi coacem în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 45 de minute, până se înmoaie. Îi lăsăm să se răcească și îi descojim.
Pasăm cartofii și dovleacul, frământăm cu suficientă făină pentru ca amestecul să poată fi tăiat în forme, încorporând în același timp sarea și nucșoara. Ar trebui să obținem o masă maleabilă.
Pe o planșetă presărată cu făină, modelăm aluatul în bastonașe mici și îl tăiem în bucăți de 2 cm. Modelăm cu o furculiță și punem în apă sărată clocotindă. Când pastele se ridică la suprafaţa apei, așteptăm un minut sau două, le scoatem cu o lingură și le scurgem într-o strecurătoare.
Topim untul într-o tigaie, adăugăm o crenguță de cimbru și prăjim gnocchi pe ambele părți, la foc mare, timp de un minut sau două. Prăjim frunzele de salvie în restul de unt până devin crocante.
Amestecăm ingredientele pentru sos, încălzim și adăugăm gnocchi care s-au prăjit.