Guacamole Cu Grisine De Casă Cu Făină De Alac

Ușor
Medie
Medie

Preparare

Într-o tigaie se pune la prăjit ceapă, usturoi, se adaugă roşiile şi se lasă la prăjit. Se pune la răcit. După aceea se mixează avocado cu ulei şi se amestecă cu conţinutul tigăii. Amestecul se aromatizează cu sare, piper, zeamă de limetă şi coriandru proaspăt. Pentru grisine se amestecă drojdia cu apă şi cu miere. Drojdia activată se adaugă la făină. Se adaugă ulei, unt, sare şi piper. Aluatul se frământă bine, apoi se pune pe un blat de lemn dat cu făină. Se împarte în bucăţi mai mici, din care se formează grisine. Se dau cu puţin ulei de măsline și se presară cu seminţe. Se pun în cuptorul încălzit la 170 de grade, timp de 15-20 de minute.

Fotograf: Katalin Sándor

înapoi la listă