Emisiune asociată:

De La Un Anotimp La Altul
1. sezon 5. parte
Preparare
Ungem o formă de guguluf cu unt şi o dăm cu făină. Preîncălzim cuptorul la 180°C.
Într-un robot de bucătărie, frecăm zahărul și untul până devin spumoase, apoi adăugăm ouăle unul câte unul.
Amestecăm laptele, smântâna și vanilia într-un bol. Într-un alt castron, adăugăm ingredientele uscate și apoi le adăugăm la aluat alternându-le, amestecând cu grijă fiecare porție.
Spălăm căpșunele, îndepărtăm cozile și le tăiem în bucăți mici. Le amestecăm ușor în compoziție, apoi le turnăm în forma de tort pregătită și le coacem în cuptorul preîncălzit timp de 50 de minute. Le scoatem din cuptor și le lăsăm să se răcească, apoi Le răsturnăm cu grijă și le lăsăm să se răcească complet.
Amestecăm ingredientele pentru glazură până la omogenizare și, înainte de servire, stropim guguluful răcit cu glazura.