Gulii rumenite cu unt noisette şi cu piept de raţă

Preparare

Încălzim ușor untul într-o tigaie până când începe să miroasă a alune și devine maroniu deschis. Se ia imediat de pe foc și se toarnă într-un bol.

Punem din nou tigaia pe foc, punem din nou puțin unt în tigaie (fără părțile arse). Tăiem guliile în cuburi de o jumătate de cm și le prăjim în unt. Între timp, le condimentăm cu cimbrişor. Rumenim guliile până când devin aurii, apoi, când culoarea este frumoasă, adăugăm sarea și arahidele prăjite și tocate grosier. Le amestecăm cu mierea și cu oțetul, le stropim cu untul rumenit.

Scoatem pieptul de rață din frigider cu 30 de minute înainte de a-l folosi. Crestăm pielea cu un cuțit ascuțit, asezonăm cu sare și cu piper generos pe ambele părți. Așezăm piepții cu partea cu piele în jos într-o tigaie mare în care să încapă confortabil și le prăjim pe aragaz la foc mediu-mare, acoperit. După 7 minute, le întoarcem și le mai gătim încă două-trei minute. Le transferăm într-un vas termorezistent și le prăjim în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de șapte minute.

Le scoatem din cuptor și le lăsăm să se odihnească într-un loc cald timp de câteva minute înainte de a le felia și de a le servi alături de gulie.

înapoi la listă