Emisiune asociată:

Dóra Havas: De La Fermă-N Farfurie
2. sezon 2. parte
Preparare
Pentru seminţele crocante, încingem uleiul într-o tigaie și prăjim semințele și hrișca. Fierbem ouăle în apă clocotită timp de exact șapte minute, apoi le scoatem și le răcim. Punem semințele și oul deoparte, până când este gata supa.
Curățăm sparanghelul, îl tăiem în cubulețe, îl prăjim și adăugăm supa de bază și puțin vin alb. Asezonăm cu sare și cu piper și gătim timp de aproximativ zece minute, până când se înmoaie – culoarea trebuie să rămână verde aprins!
Amestecăm smântâna și frişca cu o lingură de zeamă de gătit și cu amidonul, până când nu se formează cocoloașe și îngroșăm supa de bază.
La final, adăugăm coaja rasă de lămâie și câteva picături de suc de lămâie. Presărăm deasupra ierburile tocate grosier și hrișca crocantă, apoi aşezăm deasupra oul tăiat în două și se serveşte imediat.