Emisiune asociată:

De La Un Anotimp La Altul
1. sezon 16. parte
Preparare
Tăiem verzele de Bruxelles în două și le așezăm pe o tavă de copt împreună cu cățeii de usturoi. Le coacem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 20-25 de minute, până devin aurii. Între timp, tăiem ceapa în felii subțiri și o sotăm în puțin ulei, în timp ce cartofii, tăiați în cubuleţe, se fierb până se înmoaie. Punem deoparte o treime din varza de Bruxelles coaptă, adăugăm două treimi la ceapa prăjită fin și asezonăm cu muștar cu semințe. Adăugăm supa de legume, condimentăm cu sare și cu piper și le lăsăm să fiarbă la foc mic câteva minute, până se înmoaie complet. Adăugăm cartofii fierți la varza de Bruxelles și pasăm totul cu un blender de mână până când devine fin și cremos. La final, adăugăm untul rece. Adăugăm mai multă supă de legume, pentru a ajusta consistența, după caz.
Batem puțin bucățile de carne și le condimentăm cu sare și cu piper. Încălzim puțin ulei într-o tigaie, adăugăm carnea, aruncăm câțiva căței de usturoi tăiați subțire și îi prăjim rapid. Când sunt frumos rumenite, scoatem feliile de carne și le dăm deoparte. Turnăm 100 ml de supă în tigaie, înmuiem bucățile de carne lipite, asezonăm sosul cu puțin muștar și adăugăm 1-2 lingurițe de unt rece pentru a-l face mai lucios şi mai gros.
Așezăm varza de Bruxelles prăjită peste piureul cremos de varză de Bruxelles, presărăm usturoiul prăjit și ornăm cu puțin pătrunjel proaspăt și un strop de ulei de măsline. Le servim alături de friptură.