MUȘCHIULEȚ DE PORC CU SOS DE CAȘCAVAL ROQUEFORT, CARTOFI AMERICANI

Preparare

Mod de preparare:
Întregul mușchiuleț îl punem în saramură pentru cel puțin 3 ore. Saramura o pregătim din apă și sare. După ce stă în saramură, scoatem mușchiulețul, îl uscăm cu grijă și o prăjim pe toate părțile în uleiul încins, ca, astfel, carnea să se scurgă de tot lichidul din ea. Apoi, punem mușchiul într-un vas de copt și o punem la copt pentru 10 minute, în cuptorul preîncălzit la 190 °C. După ce scoatem carnea din cuptor, o lăsăm acoperită cu o folie să se odihnească aprox. 6 minute. Între timp, pregătim sosul. În sosul rezultat de la prăjitul mușchiului punem ceapa tăiată mărunt și lăsăm să se călească. Turnăm peste ea smântâna și adăugăm cașcavalul ras. Lăsăm cașcavalul să se topească și să scadă smântâna. Apoi putem servi medalioane tăiate cu sos, alături de cartofi americani.

 

CARTOFI AMERICANI

Mod de preparare:
Spălăm cartofii, îi curățăm și îi tăiem rondele. Îi punem într-un vas ceramic (sau într-o tavă cu hârtie de copt), îi stropim cu ulei și presărăm cu condimente pentru cartofi americani sau condimente pentru gril. Îi coacem la 200 °C, amestecăm din când în când, ca toți să fie copți bine.

înapoi la listă