TV Paprika Logo

Miel

Medie

Preparare

Miel de 5-6 kg, din care opriți partea cu cotletul și cu coastele. Picioarele din spate și din față trebuie îndepărtate, la fel și ca organele. Carnea trebuie ținută puțin în sare înainte. Partea cotletului, cu tot cu cap, va fi sub formă de dragon. Crestați cotletul ca să se pătrundă. Dezosați partea din spate a cotletului și scoateți mușchiulețul de pe oase. Din acest mușchi faceți coada dragonului. Partea din șiră va fi folosită de asemenea la decor și din vertebre îi veți face la final gheare și coamă. Desfaceți partea de mijloc de la fiecare coastă în mod simetric, după care le legați între ele. Coada o veți împleti și o veți prinde pe scobitoare. După acest proces, mai presărați puțină sare și puțin piper. Pregătiți tava de cuptor. Așezați mielul în tavă și fixați-i capul cu un băț de frigăruie. Și legați-i „aripile” cu sârmă. Adăugați câțiva căței de usturoi tocați, un pic de apă. Apoi introduceți tava la cuptor și lăsați-o la 200 de grade, o oră jumătate, două, ungându-l din când în când.Între timp pregătiți câteva feliuțe de legume pentru ornament. Puneți ulei la încins și adăugați ceapă la călit. Adăugați și legumele și la sfârșit frunze de busuioc cu tot cu semințele și niște boia de ardei. Cu acel sos arămiu va fi uns mielul. Când mielul este gata, scoateți-l din cuptor și dezlegați-l de sârmă, scoateți-i bețele de frigăruie, după care ungeți-l cu sos. Adăugați și o crenguță de busuioc, pe post de creastă pe spate. Adăugați și amestecul de legume și serviți.

înapoi la listă