MINI PAVLOVE CU FRIȘCĂ ȘI FRUCTE

Preparare

Mod de preparare:
La început separăm albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile le punem într-un borcan cu capac și le punem în frigider (le vom folosi în omletă sau la vreo cină).

Batem albușurile într-un vas cu un praf de sare, până obținem o zăpadă groasă. Apoi adăugăm zahărul, sucul de lămâie, praful de amidon și le amestecăm cu albușurile bătute. În tavă punem hârtie de copt, pe care desenăm cu ajutorul unui pahar 14 cercuri cu diametrul de cca 6-7 cm, ca să fie pregătite dinainte. Ungem hârtia de copt cu unt. Cu ajutorul unei linguri punem aluatul din zăpadă în cercurile desenate. Grămăjoara o aranjăm în cerculeț și cu lingura facem o gropiță în mijlocul ei. Tava cu grămăjoarele de zăpadă o punem în cuptorul preîncălzit la 100-110 °C și coacem (uscăm) încet 1,5 ore. Când bucățile încep să prindă culoare, sunt coapte și putem să le scoatem din cuptor și le lăsăm la răcit.
Apoi batem frișca cu zahărul pudră și pregătim fructele pentru ornat. La final, umplem gropițele cu frișcă, împodobim cu fructe și le punem la răcit în frigider.

înapoi la listă