Moș(i) Crăciun(i) cu ciocolată și căpșune

Preparare

Aluatul negru:
Pe o baie de aburi, topim ciocolata și untul. Adăugăm frișca, zahărul din nucă de cocos și ouăle. Le batem bine. Amestecăm făina de orez cu praful de copt, scorțișoara și le batem bine cu compoziția de dinainte. La final, adăugăn puțină sare și aluatul îl turnăm în formele pregătite pe care le punem la copt în cuptorul preîncălzit pentru 15-20 minute, la 170 de grade. Până se coc figurinele (corpul moșului) pregătim crema. Batem frișca foarte bine. Adăugăm mascarpone, miere, sucul de lămâie și mixăm. Crema o punem în frigider pentru câteva minute, ca să se răcească. Pe figurinele de ciocolată, coapte și răcite, punem crema în formă de valuri, cu ajutorul unei pâlnii pentru tort, ca să obținem o barbă albă. La final, în vărf punem o căpșună proaspătă, care va avea rolul căciulii Moșului.

Foto: Katalin Sándor

înapoi la listă