Muffins cu ghimbir

Preparare

Adaugam smantana sau iaurtul+unt și amestecăm până se înglobează bine.

Intr Un bol incapator amestecăm ingredientele lichide cu cele uscate – atenție, le amestecăm ușor și doar până se omogenizeaza compozitia. Aluatul, cum spuneam mai sus, trebuie sa aiba. cocoloase. Dacă este fin, ca o pastă, înseamnă ca am amestecat prea mult și briosele noastre, după coacere, vor fi tari.

Adăugăm ghimbirul confiat tocat bucatele și mai amestecăm doar cu 2-3 mișcări cat se distribuie în tot aluatul.

Cu ajutorul unei cupe pentru inghetata sau lingura umplem formele de briose doar ¾ – dacă le umplem mai mult, vor da pe langa și acest aspect le va împiedica dospirea – vom avea niste ciupercute inestetice.

Coacem muffins la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25 de minute, ideal funcția ventilatie.

înapoi la listă