Emisiune asociată:

Dóra Havas: De La Fermă-N Farfurie
2. sezon 5. parte
Preparare
Frăgezim ușor carnea și o condimentăm cu sare și cu piper pe ambele părți. Încingem uleiul sau grăsimea într-o tigaie mare și rumenim carnea pe ambele părți timp de două minute, apoi o scoatem din tigaie și o punem deoparte.
Turnăm ulei într-o altă tigaie, adăugăm usturoiul tocat grosier și ceapa verde tăiată cubulețe, prăjim timp de două-trei minute, apoi adăugăm frunzele de mangold tăiate mărunt.
Scoateți mangoldul, adăugăm untul în tigaie, îl topim și adăugăm făina. Rumenim ușor, apoi adăugăm vinul, amestecând constant.
Fierbem până se evaporă o jumătate din lichid, adăugăm supa de bază și asezonăm cu salvie, cu muștar, cu sare, cu piper și cu tarhon proaspăt (putem folosi și o cremă naturală, fără conservanți, pe bază de legume, ca potențiator de aromă).
Adăugăm smântâna la sfârșit, amestecăm pentru a se combina, apoi punem înapoi în tigaie zarzavaturile și, la final, feliile de carne.
Servim cu cartofi copţi și prăjiți.