Emisiune asociată:
Deserturi Magice Cu Prăjiturela
1. sezon 6. parte
Preparare
Blatul:
Batem albușurile cu zahărul impreuna un praf de sare până obținem o spumă tare (Punem 1/2 din cantitatea de zahăr din albusuri, mixam până cand se topește zahărul, apoi adaugam treptat, cate o lingură din zahărul rămas, până obținem spumă tare)
Adăugăm galbenusurile și apa și le incorporam usor în albusuri
Într-un bol, amestecăm restul de ingrediente (mai putin vanilia și coaja de portocale) și le incorporam usor în spuma de ouă
Adăugăm vanilia și coaja de lămâie/portocală
Turnam totul intr-o tava de tort cu inel, tapetata cu hartie de copt (eu am folosit o tava cu diametrul de 19 cm)
Coacem blatul 45 de minute la 180 de grade C (temperatura medie)
Crema cu dulce de leche:
Fierbem 3 ore conserva de lapte condensat la foc mediu. Avem grija sa fie tot timpul acoperita cu apa. Dacă scade apa mai adaugam.
Este de preferat ca dulceata de lapte sa o faceti cu cel puțin o zi înainte pentru a sta la frigider măcar o zi. Eu, de regula fac 2-3 conserve odată și le pastrez la frigider chiar și 3-4 saptamani.
Amestecăm conserva de dulce de leche cu branza mascarpone – cu mixerul sau cu un tel.
Crema de mascarpone: Mixam toate ingredientele până obținem o cremă ușoară
Cum montam tortul: ăiem în 3 blatul pe orizontală – vom obține 4 foi
Trampăm (insiropam usor) cu ajutorul unei pensule prima foaie
Distribuim uniform jumătăți de capsuni
Adaugam 1/2 din crema de mascarpone, apoi o nivelam
Punem următoarea foaie și procedăm ca mai devreme, însă acum adaugam 1/2 (poate chiar mai mult) din crema cu dulce de leche
Procedăm la fel până la ultima foaie
Decoram cu capsuni și flori
Opțional, pudram cu zahăr pudra
Props speciale: Tava cu inel diametrul de 19 cm (sau inel reglabil)
Platou de servire cu picior.