Naked cake

Preparare

Blatul:

Batem albușurile cu zahărul impreuna un praf de sare până obținem o spumă tare (Punem 1/2 din cantitatea de zahăr din albusuri, mixam până cand se topește zahărul, apoi adaugam treptat, cate o lingură din zahărul rămas, până obținem spumă tare)

Adăugăm galbenusurile și apa și le incorporam usor în albusuri

Într-un bol, amestecăm restul de ingrediente (mai putin vanilia și coaja de portocale) și le incorporam usor în spuma de ouă

Adăugăm vanilia și coaja de lămâie/portocală

Turnam totul intr-o tava de tort cu inel, tapetata cu hartie de copt (eu am folosit o tava cu diametrul de 19 cm)

Coacem blatul 45 de minute la 180 de grade C (temperatura medie)

Crema cu dulce de leche:

Fierbem 3 ore conserva de lapte condensat la foc mediu. Avem grija sa fie tot timpul acoperita cu apa. Dacă scade apa mai adaugam.

Este de preferat ca dulceata de lapte sa o faceti cu cel puțin o zi înainte pentru a sta la frigider măcar o zi. Eu, de regula fac 2-3 conserve odată și le pastrez la frigider chiar și 3-4 saptamani.

Amestecăm conserva de dulce de leche cu branza mascarpone – cu mixerul sau cu un tel.

Crema de mascarpone: Mixam toate ingredientele până obținem o cremă ușoară

Cum montam tortul: ăiem în 3 blatul pe orizontală – vom obține 4 foi

Trampăm (insiropam usor) cu ajutorul unei pensule prima foaie

Distribuim uniform jumătăți de capsuni

Adaugam 1/2 din crema de mascarpone, apoi o nivelam

Punem următoarea foaie și procedăm ca mai devreme, însă acum adaugam 1/2 (poate chiar mai mult) din crema cu dulce de leche

Procedăm la fel până la ultima foaie

Decoram cu capsuni și flori

Opțional, pudram cu zahăr pudra

Props speciale: Tava cu inel diametrul de 19 cm (sau inel reglabil)

Platou de servire cu picior.

înapoi la listă