Emisiune asociată:

Deserturile Sănătoase Ale Lui Pepe
1. sezon 3. parte
Preparare
Blatul:
Pe baia de aburi, topim ciocolata amară și untul. Adăugăm frișca, zahărul din trestie de zahăr, zahărul din nucă de cocos, cacaua și ouăle. Mixăm foarte bine. La final adăugăm făină din orez și amestecăm bine. Turnăm compoziția în forma rotundă pentru tort, formă pe care am uns-o, în prealabil, pe margini cu unt, iar pe fund am pus hârtie de copt. Coacerea se va face în cuptorul preîncălzit, aproximativ 20 de minute, la 170 de grade. Blatul copt îl lăsăm la răcit. Între timp, pregătim crema.
Crema:
Mixăm foarte bine frișca, cu mixerul. Adăugăm mascarpone, mierea, sucul de lămâie și pudra de ceai verde (matcha). Amestecăm foarte bine. Crema obținută o întindem peste blatul răcit și împodobim cu coacăze uscate.
Foto: Katalin Sándor