NORI CU CREMĂ DE BUDINCĂ

Preparare

Mod de preparare:
Încălzim apa într-o oală, în ea topim untura, adăugăm un vârf de sare, și, când e untura topită, adaug făina și amestecăm cu putere. Treptat, adaug ouăle (folosesc mixerul de mână) și e gata. Obținem un aluat pe care îl împărțim în două părți și le punem pe tava în care este întinsă hârtia de copt. Întindem aluatul pe tavă în mod egal – ceea ce presupune puțină răbdare – dar cu ajutorul spatulei totul va merge mai ușor. Apoi coacem la 220 °C aprox. 15 minute. În timpul coacerii se formează niște umflături, care seamănă cu norii. Atenție – în timpul coacerii nu veți deschide cuptorul – aluatul nu s-ar forma așa!

Punem într-un vas laptele și romul, adăugăm praful de budincă, făina și, prin fierbere, obținem un terci gros. Apoi amestecăm untul (care a stat la temperatura camerei) cu zahărul și amestecăm câte o lingură în terciul răcit pe care l-am pregătit dinainte (nu în timpul fierberii!). La final întindem crema pe un blat copt, acoperim cu următorul blat și presărăm ciocolată ca ornament. Bine ar fi ca acest desert să fie lăsat la răcit până a doua zi, că să se întărească bine și să se poată tăia și mai bine.

înapoi la listă