„Orange Fool” Cremă De Portocale

Ușor
Medie
Multă

Preparare

Punem într-o oală sucul de portocale, jumătate din unt, zahărul, ouăle şi gălbenuşurile bătute uşor şi le fierbem amestecând, la foc mic, până când începe să se îngroaşe. Adăugăm şi cealaltă jumătate din unt şi continuăm s-o fierbem şi să amestecăm, până când devine groasă şi lucioasă. La sfârşit adăugăm şi coaja de portocale. Lăsăm, să se răcească puţin şi punem deasupra o hârtie cerată umedă, ca să nu se formeze pieliţă. Montăm desertul: sfărâmăm biscuiţi de ovăz pe fundul unui pahar, peste care punem câteva linguri de iaurt grecesc, amestecat cu miere, apoi urmează 1-2 linguri de cremă de portocale. Aşezăm deasupra felii de portocale şi presărăm deasupra o linguriţă de firimituri de biscuiţi.

înapoi la listă