Orez Cu Scoici

Medie

Preparare

Într-o tigaie, în ulei de măsline, se adaugă usturoiul mărunțit, o mână de pătrunjel tocat și la sfârșit scoicii curățați bine. Se acoperă și se lasă la călit până când scoicii se deschid. Între timp, se mai adaugă un pic de apă caldă la scoici. Aparte, se taie cartofii rondele foarte subtiri. Întru-un vas pentru cuptor se pun la rând: un strat de cartofi, apoi un strat de scoici, se presară cu parmezan, se pune apoi orez crud și continați așa până la sfârșit, la ultimul strat fiind scoicii fără cochilie. Peste scoici vom pune un amestec făcut din: pesmet , pătrunjel, parmezan si se stropește cu ulei de masline. Dintr-un colți a vasului, cu ajutorul unui plonic se adaugă apă caldă în care s-au călit scoicii, asa fel să acopere toată compoziția.

Compoziția de orez cu scoici se pune în cuptor la 180 de grade , aprox 60 de min.

Fotograf Katalin Sándor

înapoi la listă