Emisiune asociată:

Deserturi Magice Cu Prăjiturela
1. sezon 2. parte
Preparare
Într-o oală cu fundul dublu punem la înfierbântat smantana, laptele, zahărul și sarea
Într-un bol punem gelatina peste care adaugam 100 ml de apa rece
Cand din vasul de pe foc ies aburi (atenție, nu aducem la punctual de fierbere) adăugăm busuiocul
Lăsăm la infuzat 10 minute
Punem gelatina într-un vas mai incapator (urmează sa turnam peste ea compoziția cu lapte și smântână)
Turnam, printr-o strecuratoare de ceai, compoziția infuzată cu busuioc peste gelatina
Amestecăm până când se dizolvă gelatina (dacă luăm compoziție în lingură nu mai vedem mici brobonele)
Clatim cu apa rece 6 pahare de 100 ml sau vase
Umplem fiecare pahar lasand 1 cm distanță până la marginea paharului
Lăsăm sa se raceasca la temperatura camerei, apoi dăm la frigider pentru minim 3 ore, dar cel mai bine peste noapte
La servire punem cate 1-2 linguri de capsuni macerate în fiecare pahar în parte.
Propos speciale:
Pahare cu picior de diverse mărimi