Panna cotta infuzata cu soc

Preparare

Într-o oală cu fundul dublu punem la înfierbântat smantana, laptele, zahărul și sarea

Într-un bol punem gelatina peste care adaugam 100 ml de apa rece

Cand din vasul de pe foc ies aburi (atenție, nu aducem la punctual de fierbere) adăugăm busuiocul

Lăsăm la infuzat 10 minute

Punem gelatina într-un vas mai incapator (urmează sa turnam peste ea compoziția cu lapte și smântână)

Turnam, printr-o strecuratoare de ceai, compoziția infuzată cu busuioc peste gelatina

Amestecăm până când se dizolvă gelatina (dacă luăm compoziție în lingură nu mai vedem mici brobonele)

Clatim cu apa rece 6 pahare de 100 ml sau vase

Umplem fiecare pahar lasand 1 cm distanță până la marginea paharului

Lăsăm sa se raceasca la temperatura camerei, apoi dăm la frigider pentru minim 3 ore, dar cel mai bine peste noapte

La servire punem cate 1-2 linguri de capsuni macerate în fiecare pahar în parte.

Propos speciale:

Pahare cu picior de diverse mărimi

înapoi la listă