Papanasi, dulceturi si frisca meringata

Preparare

Amestecam faina cu praful de copt. Intr-un bol adaugam branza proaspata de vaca si 2 oua. Stingem bicarbonatul cu zeama de lamaie. Apoi peste branza adaugam bicarbonatul stins, faina si coaja rasa de lamaie. Amestecam totul pana se amesteca toate ingredientele si devine o coca lipicioasa. Batem frisca cu galbenusul de ou si cu zaharul vanilat pentru a obtine o frisca meringata. Ne pudram mainile cu faina si facem o bila mai mare in care o sa facem o gaura in mijloc. Facem o biluta mai mica perfect rotunda pentru a o pune deasupra. Apoi punem la prajit in uleiul incins la 170 de grade. Punem intr-o cratita afine cu un pic de zahar pentru a face o dulceata de afine. Dupa ce prajim bilutele de papanasi punem bila mare in farfurie cu un pic de smantana si un pic de dulceata de afine apoi punem in centru bila mica si deasupra frisca meringata.

înapoi la listă