Parfait alle mandorle

Preparare

Punem intr-o oala mica 20 gr de apa si 40 de gr de zahar

Trebuie sa ajunga la 121 de grade, daca nu avem un termometru ne dam seama cand zaharul face niste buline albe la suprafata.

Incalzim migdale fara se la prajim in microunde sau tigaie.

 

Le adaugam in zaharul

Punem untul

Le turnam pe o hartie de copt

Pregatim meringa italiana

Punem 65 gr de zahar si 20 gr apa intro oala

Trebuie sa ajunga la 121 de grade

Intre timp montam albusul de ou

Si adaugam apa fierbinte peste albusul de ou

Punem in cutter migdale care sunt rece

Montam frisca

Punem migdalele in meringa italiana

Adaugam frisca la meringa cu migdale

Lucram restul de migdale ca si la inceput,

dar de data asta le dam o forma pe hartie de copt pentru plating

Pregatim in bain marie ciocolata

Scoatem din congelator parfait si decoram dupa gust.

(Foto: Katalin Sándor)

înapoi la listă