Preparare
Se cerne făina și se adaugă sare. În mijlocul făinii se face o gaură cu pumnul și înăuntru se pun ouăle bătute cu ulei.Ingredientele se amestecă bine cu ajutorul degetelor. Aluatul se înfășoară în folie alimentară și se lasă să se odihnească timp de 30 de minute. Aluatul poate fi tăiat cu ajutorul unei mașini de făcut paste sau cu mâna. Dacă se folosește mașina de făcut paste ,aluatul trebuie lăsat să se usuce pentru a nu se lipi bucățile între ele. Bucățile se vor pune pe o suprafață care a fost pudrată cu făină înainte.Înainte de a fi gătite pastele se mai lasă să se usuce. Dacă optați să le faceți de mână,atunci, pe o suprafață curată, fără făină se întinde un sfert din aluat la o grosime de 5 mm. Apoi ridicați aluatul, care ar trebui să nu se lipească şi rotiți-l la 45 de grade și întindeți-l iar. Continuați să îl răsuciți și să îl ridicați până ce aluatul devine foarte subțire. Pentru a găti pastele aveți nevoie de 4 litri de apă şi 3 linguri de sare pentru 350-450 g aluat.În apă se adaugă o lingură de ulei de măsline pentru a nu da apa pe dinafară atunci când începe să fiarbă iar uleiul ajută de asemenea pastele să nu se lipească. Pastele se adaugă în apa clocotită cu sare.În timpul fierberii se amestecă ușor să fim siguri că nu se lipesc. Vasul în care fierb pastele nu trebuie acoperit. Pastele se fierb la foc mic şi ar trebui să fie gata când se atinge punctul de fierbere. Pastele trebuie scurse foarte repede dar trebuie păstrate cam 2-3 linguri din apa în care au fiert. Apoi se adaugă sosul dorit , uleiul sau untul și servesc imediat fierbinți.