TV Paprika Logo

Paste rupte cu mărar, cartofi, ghiveci și coaste prăjite

Preparare

Preparăm ghiveciul, călim ceapa în ulei și untură. Adaugăm sarea, ardeiul roșu și pasta de roșii. Adaugăm puțină apă, asezonăm, acoperim și fierbem până când ceapa este fragedă, apoi adăugăm roșiile și la final ardeii, apoi fierbem până când sunt gata, dar în așa fel încât ardeii să nu se destrame, ci să rămână întreagă.
Frământăm făina și ouăle până obținem un aluat și.l lăsăm deoparte să se odihnească. Îl tăiem în 3 bucăți și îl rupem subțire cu mâna. Le fierbem în apă cu sare câteva minute până când vor fi gata.
Călim ceapa în ulei. O presarăm cu boiaua de ardei, adăugăm cartofii şi completăm cu apă cât să-i acopere și fierbem până când vor fi gata. La sfârșit adăugăm mărarul tocat.
Montăm mâncarea: adăugăm cartofii cu boia şi apoi ghiveciul la paste.
Pentru coaste, încălzim untură într-o tigaie, apoi adăugăm carnea. Adăugăm şi puțină apă. Asezonăm cu sare și condimente, amestecăm din când în când și lăsăm să fiarbă la foc mic, sub capac, până se înmoaie, adăugând în tigaie 4 căței de usturoi între timp și stropind cu bere la sfârșit.

înapoi la listă