Emisiune asociată:
Deserturi Magice Cu Prăjiturela
1. sezon 9. parte
Preparare
Bezeaua: Amestecăm zahărul cu amidonul. Batem albusurile cu un praf de sare până când se formează o spumă ușoară translucida.
Cand s-a format spuma usoara începem sa adaugam treptat cate o lingură de zahăr (amestecat cu amidon). Atenție – nu adăugăm următoarea lingură până când nu s-a topit zahărul adăugat anterior.
Mixam/batem până obținem o spumă alba, lucioasa, care nu se desprinde de pe paletele mixerului/telului. Adăugăm otetul, apoi mai mixam cateva secunde (otetul are rolul de a face interiorul pufos). Pe o tava (tava cu care vine dotat cuptorul) punem hartie de copt. Cu ajutorul unui bol, capac sau vas trasam cu creionul un cerc de 20-25 cm.
Punem bezeaua într-un poș cu dui (adică cu sprit rotund), apoi din pozitie verticala, perpendicular pe tava formam aveline (moate de bezea) una langa alta – nu e nevoie sa se intrepatrunda, chiar nici sa se atinga deoarece la cuptor își vor mari volumul
Mai facem un cerc de aveline din bezea în interiorul celui prezent, apoi unul în exterior.
După ce am făcut cele trei randuri, mai facem încă două rânduri, dar peste randul din exterior și în interior – spațiul aferent randului din mijloc va fi cel pe care vom pune crema.
Coacem coronita de bezea la cuptorul preincalzit la 110 de grade C pentru 1 ora și 30 de minute. Daca aveți cuptor cu gaz sau aragaz fără indicator de temperatura, setați cuptorul la temepratura cea mai joasa și coaceti bezeaua cu cuptorul deschis foarte putin „priponiti” usa cu o lingură de lemn.
După ce am copt bezeaua nu deschidem ușa cuptorului și lasam bezeaua sa se raceasca in cuptor – pasul acesta este unul foarte important, deoarece dacă scoatem bezeaua imediat după coacere, în contact cu aerul rece, aceasta se va crapa.
Lemon curd: Amestecăm zahărul cu ouăle și lamaie, punem la foc mic până se topește zahărul, apoi adaugam untul.
Decoram cu frisca, lemon curd și fructe.