Emisiune asociată:

Delicii Din Cehia Cu Vendy Și Adam
2. sezon 2. parte
Preparare
Mod de preparare:
Tăiem pieptul de pui în felii, punem sare, piper și îl tăvălim , într-un vas, prin Salomyl (amidon de cartofi pentru îngroșare).
Punem puțin ulei în tigaie, prăjim pieptul de pui până devine auriu și îl scoatem din tigaie.
În tigaie punem ceapa tăiată în bucăți mărișoare, usturoiul tăiat mărunt, prăjim și adăugăm morcovul tăiat în rondele mic, prazul tăiat fâșii, ardeiul roșu tăiat în bucățele și prăjim totul la foc mic. Apoi adăugăm ananas din compot, unde e tăiat în bucăți mai mici și adăugăm puțin suc din compot.
Într-o oală punem chili și sos de soia, sucul de lămâie, puțin suc de roșii; amestecăm totul foarte bine, și lăsăm puțin la înăbușit. Când sosul obținut e fierbinte și verdețurile sunt înmuiate pe jumătate, adăugăm puțin suc de ananas în oală, presărăm peste ele puțin Salomyl și turnăm toată compoziția înapoi în tigaie. Sosul se va îngroșa puțin. Aducem aici înapoi și pieptul de pui, amestecăm și e gata. Se servește cu orez. Pentru asezonare, folosiți sare, piper, zahăr, dar puteți folosi deasupra și coriandru proaspăt, ghimbir proaspăt, sau ardei iuți mici și proaspeți. Depinde de ceea ce vă place sau ce aveți la dispoziție acasă.
OREZ COPT ÎN CUPTOR
Mod de preparare:
Spălăm orezul într-o oală. Adăugăm apă, ulei și punem sare. Acoperim cu un capac și coacem în cuptorul preîncălzit la 200 °C cca 30-35 de minute.