Piure de mazăre galbenă cu mangold şi cu piept de pui prăjit

Preparare

Pregătim mazărea galbenă într-o cratiță în apă cât să o acopere.

Tocăm mărunt ceapa, tăiem morcovul în cubulețe și feliem fin usturoiul. Punem legumele într-o cratiță, adăugăm sarea, piperul și frunzele de dafin și le sotăm la foc mediu cu două linguri de ulei de măsline.

Scurgem mazărea, o adăugăm la legumele din tigaie, adăugăm supa de bază și rozmarinul. Gătim timp de aproximativ 15-20 de minute, până se înmoaie.

Scoatem mazărea înmuiată de pe foc, scoatem frunzele de dafin și rozmarinul, turnăm conținutul din cratiță într-un robot de bucătărie, stoarcem sucul lămâii, adăugăm două linguri de ulei de măsline și dăm prin blender până când devine cremos.

Tăiem și tocăm mărunt tulpinile de mangold și tocăm grosier frunzele. Într-o tigaie mare, rumenim tulpinile în amestecul de unt și de ulei, adăugând în același timp usturoiul feliat subțire și condimentele. Când tulpinile sunt fragede, adăugăm frunzele în tigaie și le rumenim până când se înmoaie.

Condimentăm piepții de pui cu sare și cu piper și încingem uleiul într-o tigaie. Prăjim bucățile de carne la foc mare, adăugăm câțiva căței de usturoi și o crenguță mare de rozmarin și untul. Preîncălzim cuptorul la 160°C și le prăjim timp de zece minute.

Pentru servire, punem cu o lingură mangoldul peste piureul de mazăre și punem o felie de carne alături. Stropim mâncarea cu sosul de carne și o servim imediat.

înapoi la listă