Preparare
Se ia un bol ,în care se toarnă apă și se adaugă zahărul. Se amestecă bine până se dizolvă zahărul. Deasupra se presară drojdia uscată care se lasă câteva minute până se dizolvă. Într-un alt vas se amestecă cele două tipuri de făină cu sare. În mijloc se face o gaură și se toarnă mixul de drojdie. Aluatul se frământă pe o suprafață curată încorporându-se făină dacă mai este nevoie. Se toarnă uleiul peste aluat și se acoperă cu folie sau cu un prosop și se lasă într-o cameră încălzită să se odihnească timp de 2 ore până ce își dublează volumul. Între timp se călește ceapa. După 2 ore se frământă un pic aluatul și apoi se întinde în tavă apăsând foarte bine pentru a nu se forma goluri de aer. Deasupra se pune ceapa și se adaugă și bucățile de anșoa. Bucățile de brânză se pun și ele deasupra și se toarnă și sucul de roșii. Pesmetul se combină cu parmezanul și cu oregano și apoi se întinde peste sosul de roșii. Cuptorul se preîncălzește la 180 grade. Se dă tava la cuptor pentru 35 de minute. Vă dam un sfat: încercați să tăiați cu foarfeca și nu cu cuțitul.