Emisiune asociată:
Rețete Din Toată Lumea
1. sezon 9. parte
Preparare
Făina se amestecă cu sare şi zahăr, apoi se amestecă cu margarina şi cu untul rece. Se adaugă apă rece, pentru a se lega aluatul. Se înfăşoară în folie de aluminiu şi se lasă la odihnit una-două ore. Merele se curăţă, se feliază şi se amestecă cu zahăr şi condimente. ⅔ din aluat se întinde şi se aşază în forma pentru copt. Se pun merele şi se acoperă cu aluatul rămas şi întins. Cele două straturi de aluat se prind împreună. La suprafaţă, se fac mici tăieturi, pentru a ieşi aburii. Suprafaţa plăcintei se unge cu un amestec de ouă şi frişcă lichidă. Se pune în cuptor la 180°C. Se serveşte cu îngheţată de vanilie şi cu frişcă.
Fotograf Katalin Sándor