Plăcintă cu mere și brânză dulce

Preparare

Amestecăm într-un vas ingredientele uscate. Adăugăm untul și amestecăm. Obținem un aluat sfărâmicios. Până aluatul este lipicios, adăugâm făină. 2/3 din aluat îl punem pe fundul tavei, apăsăm bine și punem la copt pentru 10 minute la 170 de grade.
Într-un vas amestecăm zahărul și ouăle. Adăugăm toate celelalte ingrediente și amestecăm foarte bine. Crema de brânză o punem peste aluatul pre-copt. Întindem un strat din merele pregătite și punem restul aluatului. Plăcinta pregătită o mai coacem 30-40 minute la 170 de grade până ajunge la o culoare aurie pe deasupra.
Curățăm merele, scoatem semințele și tăiem în bucăți mici, aproximativ 1-1,5 cm. Punem zahărul într-un vas pentru caramelizat, adăugăm merele tăiate le lăsăm să se înmoaie. La final, împrospătăm cu suc de lămâie.

Foto: Katalin Sándor

înapoi la listă