Plăcintă Cu Şuncă Şi Ceapă (Quiche Lorraine)

Medie
Ieftin
Multă

Preparare

Amestecăm făina cu untul, laptele şi un ou, adăugăm sare şi zahăr, apoi le frământăm şi punem aluatul în frigider pentru o jumătate de oră. Îl întindem şi-l punem într-o formă de tort. Îl lăsăm să se odihnească câteva minute, apoi îl împungem cu furculiţa, îl presăm cu o greutate şi îl coacem timp de 15 minute, la 180 de grade. Îl lăsăm să se răcească puţin. Între timp, rumenim ceapa feliată subţire, o condimentăm cu sare şi piper, apoi îl întindem în formă, presărăm deasupra şunca tăiată în bucăţi (eventual, şi ardei) şi turnăm deasupra un amestec de ouă şi smântână dulce. Radem deasupra caşcaval şi îl coacem în 15 minute.

înapoi la listă