Plăcintă de căpșune cu cous-cous

Preparare

Blatul:
Turnăm apă clocotită peste cous-cous, după instrucțiuni. Lăsăm câteva minute să fie absorbită apa și să se răcească. Adăugăm și celelalte ingrediente până obținem un aluat flexibil, pe care îl turnăm în forma de tort și îl coacem până va fi întărit în partea superioară. Coacem aproximativ 25 de minute la 170 de grade. Pe tarta coaptă întindem gem de căpșune, apoi turnăm umplutura și mai punem la copt pentru alte 5-10 minute.
Umplutura:
Într-un vas amestecăm toate ingredientele.
Partea superioară:
Tăiem căpșunele în felii subțiri și le așezăm peste plăcintă. Fierbem apa într-un castron, siropul de căpșune și gelatina. Pasta rece o vom turna peste plăcinta pregătită.

Foto: Katalin Sándor

înapoi la listă