Plămâni de salon

Preparare

Fierbem pe jumătate inima și plămânii de porc, le lăsăm să se răcească, scoatem bronhiile mai mari și tăiem organele în fâșii groase de un deget. Rumenim pe puțin ulei cu zahăr caramelizat ceapa, usturoiul și legumele răzuite. Adăugăm boabele de capere și castraveții tăiați, presărăm cu boia de ardei după care turnăm peste ele puțină supă de bază respectiv apă. Le fierbem până scade zeama și vom scoate din ele cât avem nevoie la fâșiile de piept de pui. La jumătatea mai mare adăugăm plămânii și inima și turnăm peste ele apă. Adăugăm muștar, zeamă de lămâie și vin alb după gust. Condimentăm cu sare, piper și foi de dafin. După ce s-au fiert putem să îngroșăm zeama cu smântână și puțină făină.

Rumenim chiflele tăiate cubulețe. Frecăm până la uniformizare ouăle cu 3-4 linguri de apă și cu untura. Rumenim ceapa tocată mărunt, adăugăm pătrunjel după care amestecăm bine toate ingredientele, adăugăm sare, piper și făină cât să obținem o consistență de aluat care poate fi modelat. Nu-l lăsăm să stea ci le rupem imediat în apă sărată aflată în fierbere și vor fi gata în câteva minute.

 

înapoi la listă