TV Paprika Logo

Platou de cumătru -Supă de carne de vită cu tăieței subţiri

Preparare

Carnea de vită este ușor prefiartă, degresată și pregătită pentru gătit. Se aduce la fierbere o cratiță mare cu apă, se adaugă carnea de vită și când grăsimea s-a topit, se adaugă găina. Urmează legumele. Se adaugă mai târziu sarea și cartofii. Se fierbe supa la foc foarte mic până când este gata.
Între timp, pregătim tăiețeii subţiri.
Pregătim aluatul, adăugând la făină atâtea ouă cât să țină, pentru că nu folosim apă la aceste paste. Îl amestecăm, apoi, pe o planșetă presărată cu făină, începem să-l frământăm și să-l întindem. Când e gata, îl punem deoparte să se usuce, astfel încât să fie suficient de uscat pentru a fi crocant. Pliaţi aluatul în formă rectangulară și începeți să tăiați în felii subțiri cu un cuțit ascuțit. Se pune la fiert în apă cu sare până când se ridică la suprafaţă, moment în care îl puteți scoate cu grijă. Se stropește cu grăsimea adunată cu lingura de pe suprafaţa supei.

înapoi la listă