Emisiune asociată:

Călătorii Culinare
1. sezon 7. parte
Preparare
Ștergem carnea și o tăiem cu un cuțit ascuțit, astfel încât să poată fi rulată. Facem pesto pasând pătrunjelul cu uleiul și usturoiul, condimentăm spata cu sare și piper, o ungem cu pesto și o rulăm. Legăm strâns cu sfoară de băcănie, trăgând-o în bucle. O prăjim pe toate părțile, o ungem cu dulceaţă de mandarine sau de portocale, turnăm sub ea suc de mandarine, punem alături ceapă, unt, rozmarin și fenicul feliat, o acoperim și o introducem în cuptor la 140°C timp de aproximativ 2,5-3 ore. Stropim periodic cu un amestec de suc și dulceață. Sotăm mazărea în apă clocotită, o punem în blender, adăugăm treptat untul și amestecăm. Când carnea este fragedă, o asezonăm cu salvie. O servim.