PRĂJITURA-BILUȚĂ

Preparare

Mod de preparare:
Untul care a stat la temperatura camerei îl amestecăm cu făina; adăugăm un praf de sare și brânza. Facem un aluat, îl învelim în folie alimentară și lăsăm cel puțin 30 de minute în frigider, la odihnă. Din aluat facem biluțe și le punem pe tavă. Eu mi-am pregătit 3 tăvi și pe fiecare am avut 50 de biluțe. În fiecare biluță facem o gropiță.

Umplutura o pregătim astfel: în dulceața picantă sau în gemul de prune adăugăm nuci măcinate și un strop de rom. Amestecul trebuie să fie gros, ca să nu curgă. Cu ajutorul unui săculeț de bucătărie umplem gropițele și prăjiturelele sunt pregătite pentru cuptor.

Prăjitura o coacem la 170 °C până devin roșiatice; după ce sunt gata, o lăsăm la răcit, apoi o tăvălim în zahăr pudră.

înapoi la listă