Prăjitura Bunicii Cu Grilaj

Ușor
Ieftin
Multă

Preparare

Se unge tava cu grăsime. După aceea, făina, praful de copt, zahărul pudră, zahărul vanilat, un praf de sare şi coaja de lămâie se presară pe fundul de lemn şi se amestecă. În amestecul uscat se face o gaură în mijloc, în care se sparg ouăle, se adaugă smântână lichidă şi unt moale. Aluatul se frământă, se împachetează într-o folie alimentară şi se lasă la odihnit în frigider, timp de 30 de minute. Apoi aluatul se împarte în două. O treime se pune deoparte, iar două treimi se întind sau se pun în tavă, apăsând pe fundul tăvii şi având grijă să aibă şi margini. Aluatul se unge cu gem. După aceea, blatul de lemn se presară cu făină, aluatul se întinde, după care se taie fâşii. Fâşiile de aluat se pun peste aluatul dat cu gem, în formă de grilaj. La sfârşit, se unge cu gălbenuşurile bătute, iar tava se pune în cuptor la 180 de grade, timp de 35 de minute, până când prăjitura va căpăta o culoare aurie.

Fotograf: Katalin Sándor

înapoi la listă