Emisiune asociată:

Delicii Din Cehia Cu Vendy Și Adam
2. sezon 7. parte
Preparare
Mod de preparare:
Din lapte, drojdie și zahăr lăsăm să se facă o maia. Aceasta o fac așa, că pun puțin lapte și zahăr într-un vas și amestec pe plită cu degetul ca să verific cât e de cald. Când se încălzește laptele, sting plita, pun drojdia și aștept să dospească și să se formeze maia. Se formează ceva pufos deasupra laptelui așa că laptele nu se mai poate vedea.
Într-un vas punem făina, ouăle, untura și puțin din laptele pufos. Facem aluatul și-l punem direct în tavă sau în formă (fără să fie unsă și presărată cu ceva, pentru că aluatul e destul de gras), unde îl frământăm cu mâna și îl așezăm pe toate părțile, ca să acoperim marginile. Pe aluat aranjăm fructele și presărăm aluatul sfărâmicios. Coacem în cuptorul preîncălzit la 180 °C până devine auriu.