Emisiune asociată:

Deserturi Magice Cu Prăjiturela
1. sezon 4. parte
Preparare
Taiem aluatul de foietaj cu un cutit ascutit în forme dreptunghiulare, apoi îl coacem la 200 grade pentru 20 minute
Crema
Într-o oală cu fundul gros punem laptele și praful de sare, apoi punem la foc mediu
Într-un bol amestecăm galbenusurile cu zahărul și amidonul. *Ideal este sa amestecăm cu un tel sau lingură de lemn doar cat sa se omogenizeze. Dacă amestecăm cu mixerul, galbenusurile se vor deschide la culoare și nu vom avea crema galbena, frumoasă.
Cand laptele scoate aburi și este infierbantat bine, îl luăm de pe foc și, în fir subțire turnam ¼ din cantitate peste galbenusuri, amestecand continuu. Facem acest lucru pentru a tempera compoziția și a evita coacerea galbenusurilor
După ce am amestecat bine, adăugăm compoziția cu ouă peste lapte și punem totul la foc mediu spre mic
Amestecăm continuu până când compoziția se îngroașă și, dacă gustam nu mai simțim gustul de amidon, aproximativ 2-3 minute
Când crema este gata, o acoperim obligatoriu cu folie de plastic, dar atenție! punem folia direct pe suprafața cremei, nu pe vas, astfel evitam formarea crustei și o lăsăm până se raceste complet (la temperatura camerei)
Punem crema într-un bol și o mixam așa, simplă, pentru maxim un minut
Apoi, mixand continuu adăugăm treptat cate o bucatica de unt care și el trebuie sa fie la temperatura camerei
Vom obține o crema aerata, dar foarte fină
Punem crema intr-un pos cu dui și o distribuim pe aluat
Decoram cu fructe proaspete.