Emisiune asociată:
Deserturi Magice Cu Prăjiturela
1. sezon 11. parte
Preparare
Rupem ciocolata bucatele, tăiem untul cuburi, apoi le punem într-un bol termorezistent și le topim pe baie de aburi (punem bolul pe o cratiță in care fierbe puțină apa, cu grija ca bolul sa nu atingă apa).
Separăm ouăle.
Batem galbenusurile impreuna cu jumătate din cantitatea de zahăr și albusurile cu cealalată jumatate.
După ce untul și ciocolata s-au topit, le amestecăm bine și le lăsăm sa se raceasca.
După ce amestecul de unt cu ciocolată s-a topit, îl incorporam in. compoziția cu galbenusuri, apoi adaugam whisky-ul și ardeiul iute (sau boiaua).
La final incorporam cu miscari usoare de sus în jos, albusul în restul compoziției.
Turnam compozitia în tavile pregatite și coacem pentru 30 de minute în cuptorul încins în prealabil la 180 de grade.
Servim pudrata cu cacao, alături de inghetata de vanilie.