TV Paprika Logo

Prăjitura jerbo cu mac a lui Ági

Preparare

Într-un bol mare adăugăm un kilogram și jumătate de făină de ștrudel, puțină sare, mult unt, un bol mic de zahăr tos, o pungă de praf de copt, puțin zahăr vanilat. Începem să le fărâmițăm, turnăm puțin lapte amestecată cu drojdie. Adaugăm două linguri întregi de smântână și gălbenușurile a două ouă. Când aluatul este gata să fie pus pe planșeta de întins, nu mai fărâmițăm și continuăm să lucrăm pe planșetă. Dacă aluatul este prea uscat, îl putem îmbogăți cu smântână și lapte.
Când este bine amestecat și frământat, împarțim aluatul în trei părți egale. Tapetăm o tavă de copt cu hârtie de copt și, cu ajutorul unui sucitor, formăm o foaie de aluat și o așezăm în tavă. O ungem cu gem după gust, Margó a folosit un amestec de gem de căpșuni și prune. Apoi presărăm peste gem doi pumni de semințe de mac. Presărăm fulgi de ciocolată deasupra – poate fi un amestec alb şi normal – apoi miere. Stropim macul cu puțin ulei. Urmează un alt strat de aluat, punem nuci deasupra și apoi încă un strat de aluat. O coacem și când o scoatem din cuptor turnăm deasupra ciocolată topită.

înapoi la listă