Emisiune asociată:

Delicii Din Cehia Cu Vendy Și Adam
1. sezon 6. parte
Preparare
Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Gălbenuşurile se freacă spumă cu zahăr, se adaugă treptat făină, ulei şi apă caldă. Se încorporează spuma de albuşuri. Forma pentru prăjitura kuglof se unge cu ulei şi se presară cu pesmet. Compoziţia pregătită se separă în două părţi, o parte se amestecă cu pudră de cacao. Cele două tipuri de aluat se introduc alternativ în formă cu o lingură, ca straturile să nu se amestece, conferind prăjiturii un aspect marmorat. Se pune în cuptorul încălzit la 180 de grade, timp de aproximativ 45 de minute. Se verifică cu acul. După coacere, se scoate din cuptor şi, dacă nu alunecă din formă, se pune un şervet de bucătărie umed peste ea şi, peste puţin timp, prăjitura va ieşi din formă.
Fotograf: Katalin Sándor