Prăjitura tăvălită

Preparare

Mixam ouăle cu zahărul până se deschid la culoare și își dublează volumul, apoi, mixand în continuare adaugam laptele, mierea și untul;
Într-un bol, amestecăm făină cu praful de copt și sarea și le turnam peste compoziția cu ouă și lapte;
Amestecăm cu unt tel doar până la incorporare;
Tapetăm cu hartie de copt o tava de 30/40 cm;
Coacem prajitura 20 de minute la 180 grade, funcția ventilatie;
Dupa ce s-a copt, o scoatem din tava, indepartam ușor hartia de copt, apoi tăiem blatul în ~ 60 de cubulețe;
Glazura:
Fierbem laptele cu zahărul și untul până când și untul și zahărul se topesc;
Turnam cacaoa și amestecăm cu un tel;
Turnam glazura intr-un vas incapator apoi dam fiecare cubulet de pandișpan mai intai prin glazura, apoi le tavalim prin nuca.

Props speciale:

Tava 30/40 cm

Platou servire, ideal cu picior

înapoi la listă