Prăjitură umedă cu iaurt, căpșuni și caise

Preparare

Punem într-un bol încăpător ouăle și le mixam cateva secunde

Adăugăm zahărul și mixam până cand compozitia își dublează volumul

Adăugăm iaurtul și mixam până se incorporeaza

Amestecăm făină cu praful de copt și sarea, apoi le adăugăm în compoziția cu ou și iaurt (de preferat este sa le cernem pentru a avea un aluat mai fin și aerat)

Mixam doar cat sa omogenizam compozitia (nu mai mult, deoarece dacă mixam mai mult activam glutenul din făină și, după coacere, prajitura va deveni mai densă/tare decât ne dorim).

Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei și pudrată cu făină, apoi adaugam fructele

Pentru ca fructele sa nu se scufunde în compoziție, le pudram sau le tavalim prin făină

Coacem la cuptorul preincalzit la 180° de grade pentru 30 de minute

Dupa coacere o lasam 5 minute in tava, apoi o scoatem pe un gratar pentru a se raci.

înapoi la listă