Emisiune asociată:
Deserturile Sănătoase Ale Lui Pepe
1. sezon 9. parte
Preparare
Amestecăm toate ingredientele uscate într-un vas. Apoi adăugăm toate celelalte și le mixăm foarte bine. Aluatul preparat îl turnăm, pe rând, în formele pentru brioșe. Pasul următor este să le punem la copt în cuptorul preîncălzit pentru 20 de minute, la 170 de grade. Când sunt coapte, le lăsăm la răcit.
Într-un alt vas, topim zahărul și-l facem caramel. Când e maro închis (atenție să nu ardă!), turnăm repede frișca și amestecăm până se omogenizează ingredientele și se transformă în cremă de caramel. Crema fiartă o lăsăm la răcoare, până devine călduță. Apoi adăugăm mascarpone și amestecăm serios.Crema gata făcută o punem în săculeț și împodobim prăjiturelele. La final, presărăm pistacio mărunțite.
Foto: Katalin Sándor