Prăjituri Haman

Medie
Medie
Multă

Preparare

Amestecăm făina cu untul şi cu zahărul, adăugăm restul ingredientelor şi frământăm repede. Punem aluatul în frigider 30 de minute. Pentru crema de ton, punem într-un tocător electric conserva de ton, caperele, hașmele, maioneza şi puţină zeamă de lămâie, apoi le pasăm până obţinem o pastă omogenă. Pentru salata de vinete, tăiem vinetele şi ardeii în bucăţi şi le punem într-o tavă. Presărăm sare şi piper, le stropim cu ulei de măsline şi le coacem în cuptor, la 180 de grade. Când sunt gata, le pasăm la blender, adăugând hașme, usturoi, sare şi piper. Întindem aluatul la o grosime de circa 5 mm, apoi tăiem forme rotunde de cca. 5 cm. Punem în mijloc magiun de prune, salată de vinete sau cremă de ton, apoi ridicăm marginile din trei părţi şi le lipim în partea de sus. Ungem aluatul cu ou, apoi coacem prăjturile la 180 de grade, până se rumenesc.

înapoi la listă