Prăjutură cu lavă de ciocolată și cremă de zmeură și cocos

Preparare

Aluatul:
Pe baia de aburi, lăsăm să se omogenizeze untul cu ciocolata. În această compoziție adăugăm zahărul, cacaua, ouăle, gălbenușurile și mixăm foarte bine cu mixerul. La final, adăugăm făina de orz. Amestecul obținut îl turnăm în forme ceramice, pe care, în prealabil, le-am uns cu unt și le-am dat cu cacao. Umplem aproximativ la 1 cm sub margine. Le punem în cuptorul preîncălzit și coacem 7-8 minute la 185 de grade. Când aluatul e copt bine pe margini și mijlocul e lăsat puțin, trebuie să le scoatem, ca să nu se ardă. În oală amestecăm zmeura și zahărul. Aducem amestecul la fierbere și amestecăm din când în când, îndepărtând zeama care provine din fructe, până ce devine un gem gros sau un sos de zmeură. Adăugăm laptele, amidonul și obținem o cremă groasă de zmeură cu care ne decorăm tortul cu lavă de ciocolată.

Fotó: Katalin Sándor

înapoi la listă